26 Şubat 2010 Cuma

3. Sezon 2. Program: Radyasyonlu Temalar --- 24 Şubat 2010 Çarşamba, 14oo

Your cable television is experiencing difficulties. Please do not panic. Resist the temptation to read or talk to loved ones. Do not attempt sexual relations, as years of TV radiation have left your genitals withered and useless. Matt Groening, The Simpsons

Dinleyen ya da duymak zorunda kalan üç beş kişiye ve bana göre iyi bir yayın oldu bu haftaki. Bir kere içinde derin analizler vardı. Örneğin 1970'li yıllardan başlayarak televizyondan yayılan radyasyonun etkisiyle insanların iyi müzik dinlemeyi bırakıp, kötü televizyon programları, özellikle de dizileri seyretmeye başlamaları ve bu yüzden özellikle açık havada yapılabilen rock müziğinde iyi örneklerin azalması gibi tezler ileri sürdük. Tezimizi desteklemek için de 1940'ların Superman dizi müziğini 1960'lardan Tarzan temasını, oradan da 1970 ve 1980'li yılların uzaylı (Uzay Yolu, Uzay 1999, Savaş Yıldızı Gallactica) ve kaçan adamlı dizilerinin (Kaçak, Logan'ın Kaçışı, Yaşamak İçin) müziklerini ve de polisiyelerin (Baretta, A-Takımı, Görevimiz Tehlike) temalarını çaldık. Sonuçta vardığımız nokta televizyonun en güzel programlarının Muppet Show, Simpsons ve South Park gibi kendi kendisiyle ve hatta hepimizle dalga geçmeyi başarabilen programlar olduğuydu. Tabi CCHS'in ruhuna uygun şeyleri de esirgemedik kimseden. Aerosmith ve Gov't Mule ile bu programın esas duyu organının göz değil, kulak ve sürücü ruhu olduğunu hatırlattık. Çevreye verdiğimiz ciddi bir rahatsızlık olmadı çünkü çevrenin ruhu bile duymadı.

Bu arada programımızı tanıtan bir yazı İEÜ, İletişim Fakültesinin yayın organı Ünivers Gazetesinin son sayısında yer aldı. Bunun için hem İletişim Fakültesine hem de yazıyı hazırlayan Halil Türkden'e çok teşekkür ediyorum.
--------------------------------------
BROKE DOWN ON THE BRAZOS - Gov't Mule (2009)
Surrounded by strangers
All my friends are gone
I ain’t had the blues yet today but
I can feel them coming on
Everywhere I go trouble’s all I find
No matter what I do I feel like I’m losing my mind

Broke down on the Brazos, Broke down on the Brazos, Broke down on the Brazos

Living in a dream
Chasing a sound
Told everybody I believe I’m Texas-bound
Here I am
Well I guess its no surprise
Up to my knees in water
Up to my ears in dragonflies

Broke down on the Brazos, Broke down on the Brazos
About to lose my mind
About to lose my mind

Broke down on the Brazos, Broke down on the Brazos, Broke down on the Brazos
About to lose my mind
About to lose my mind

-----------------------------------

* I do not hesitate to blame TV for the lack of good music due to these TV tunes and images. People stopped listening (good) and started watching (bad).
* Still some tunes to recall those ghostly images from the past

* Who could forget night consolations like Baretta, Kimble, Jordaches, Logan?... Or, who still remembers?...

* Fleeing from the Cylon tyranny, the last Battlestar, Galactica, leads a rag-tag fugitive fleet on a lonely quest -- a shining planet, known as Earth.
* Kris Kristofferson singing with Miss Piggy.
* But it's not hopeless, there are Simpsons and South Park (as well as Ankaralı Turgut and Yasemin).


Special Notes:
1- An article has been published in IUE newspaper "Univers" this month regarding our program. Thanks to the Faculty of Communication and Halil Turkden.
2- For more of humorous Star Trek Posters see http://www.trekp.com/

Hiç yorum yok: