4 Ocak 2010 Pazartesi

2. Sezon 14. Program: PİYANİSTLERİ-KLAVYELİ ÇALANLARI VURMAK --- 06 Ocak 2010 Çarşamba, 14oo

The pianist was playing late in a bar when he noticed an elephant crying in the corner. "Ah" he said, "You recognise the tune?". "No," replied the elephant, "I recognise the ivory"


Tam bu haftaki program bir türlü içime sinmedi, beş yıldızlı otellerin asansörüne yakışır bir şey oldu diye düşünüyordum ki hem kulağına güvendiğim insanlar güzel şeyler söylediler, hem de aşağıdaki adsız dinleyici yorumu geldi. Genelde yapmadığım bir şey yapıp bu programın kaydını baştan sona dinledim ben de üşenmeyip. Sonuçta da bu hafta biraz kendimize haksızlık ettiğim sonucuna vardım. Asena, Mısırlı Ahmet, Anjelika Akbar ve Johann Sebastian Bach'la başlayıp Supertramp'dan "Don't Leave Me Now" ile biten kaç tane program var ki şu dünyada. Arada Elton John, Billy Joel, Ray Charles ve de Deep Purple bile var üstelik. Yine de Hayalet Sürücülerin en ağır, en yorgun tempolu programlarından birini yaptık hissini atamıyorum üzerimden. Hakan Gök hocam bile bir ara gelip "motoru istop ettirecektiniz neredeyse" dedi. O ara da büyük ihtimalle Elton John'un hem Marilyn Monroe hem de Prenses Diana arkasından çalıp söylemek zorunda kaldığı "Candle in The Wind" falan çalmaktaydı.

Haftaya 2. sezonun 15'inci ve son programını yapacağız. Sonra ben gerçekten motorumu bir haftalık sıkı bir bakıma alacağım. Programa ara verir miyiz bilmem ama 3. sezon için saatlerde yeni bir düzenlemeye gidebiliriz.

Haftanın Listesi:

- Motorumuz + Jeneriğimiz "Ghost Riders in The Sky" - SPIDERBAIT
- Orkide II (J.S.Bach'ın Do Minör 2 numaralı Prelüdü, 1. Bölüm) - ANJELİKA AKBAR / MISIRLI AHMET / ASENA
- Stranger - Billy JOEL
- Lazy - DEEP PURPLE
- Friends of Mr. Cairo - JON and VANGELIS
- Candle in The Wind - Elton JOHN
- Sorry Seems to be The Hardest Word - Ray CHARLES + Elton JOHN
- Baby Grand - Ray CHARLES + Billy JOEL
- Soulshine - GOV'T MULE
- Don't Leave Me Now - SUPERTRAMP
- Ghost Riders in The Sky - SPIDERBAIT


SHOOTING PIANO PLAYERS AND KEYBOARDISTS -----------------------------------------------------------------------------
* Enough of guitars... Piano players this week
* Blind men seeing through fingers, yet women are also great with piano
* Pianos like pianos, pianos like typewriters, and keyboards like furniture
* The first CD I did buy was neither jazz, nor blues, nor rock
* Two burnt out candles
* Even piano players ride motorcycles (and crash yet pretending to be innocent)

Image Note:
Japanese jazz pianist Yosuke Yamashita, in fireproof gear, plays the piano which was set ablaze for his performance in Shika town, Ishikawa prefecture, central Japan, Saturday, March 8, 2008. His 10 minutes performance, for his first time in 35 years, attracted some 400 audience at the coastal town. (Photo source: xinhuanet.com)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

şaşırdım.sevindim.tebrikler.
programı dinleyince,son yılarda bize radyolarda müzik diye dinlettikleri garabetten sıyrılıp kendime geldim.beynimdeki paslı çarklar çalışmaya başladı.kim olduğumu hatırladım.o da çok değil.biraz.
istek yapabiliyor muyuz acaba?
"evet"se de yanıt, "hayır"sa da,duymak istediğim; fairground attractıon.

A. Can ÖZCAN dedi ki...

Bu program dinleyenlerin isteklerini hep dikkate almış ve yerine getirmeye çalışmıştır. 15. Programa bir Fairground Attraction gayet güzel yakışır.

Adsız dedi ki...

Şimdi okudum da, kim olduğumu hatırlamamın az oluşunu söylemem size ayıp olmuş gibi geldi.O, programın etkisinin az oluşundan değil.Nedeni benim iyice kaybolmuş olmam:)
Yoksa sizin belli ki emekle, ince ince düşünerek yaptığınız bu iş, küçük bir alanda büyük bir fark bence.
Çok uzaklardan ya da biraz öteden seçip bize getirdikleriniz yalnızca birer şarkı değil.Unuttuğumuzu bile unuttuklarımız....
Hem ne olmuş son program ağırsa, yorgunsa..Hayalet sürücüler ağır olur bazen, yorgun olur.Hayatın ağırlığı onlarda, ölümün ağırlığı yine onlarda.Sevgi kelebeği gibi dolaşmaları beklenemez ortalıkta..
Ve de ne olmuş "atmosfer" yerine "asmosfer" demişseniz önceleri?Önemli olan dil sürçmeleri değil.Beyinler, duygular sürçmesin..Size gülenlere de tavsiyem gidip bir canlı yayına çıkmaları.Bakalım onlara neler olacak?
Bir dileğinizin sizi bilmeyen biri tarafından kabul edilmesi çok kıymetli.Fairground Attractıon için teşekkürler.Çok sevindim ama neden son program? "Sonra"sını veremeyeceğiniz "önce"leri hiç göstermemelisiniz."ce-e" der gibi böyle bir programı bize verip sonra da geri almak haksızlık değil mi?Bırakın bitirmeyi ulusal bir kanalda olmalısınız..
Ve de benim de bir adım var tabii ki.Ama uykusuzluktan geçemediğim parolalar vs. sayesinde edindiğim bu zamir de fena olmamış.Bazen "adsız" olmak insanı hafifleten bir şeymiş..

A. Can ÖZCAN dedi ki...

Universitede donemin sonu olmasi gibi gayet dunyevi bir durumu var son programin. Ustelik 10 tane yapalim derken 25'i bulacagiz ve belki sadece 1 hafta ara verip devam edecegiz. Hatta o arayi bile vermeyebiliriz. Adsiz da 3. sezonunda hayaletlerle olursa seviniriz.